Doorgaan naar inhoud
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling
Wat doet een huidtherapeut?

Wat doet een huidtherapeut?

Bij Estheclinic horen we vaker dat cliënten niet precies weten wat een huidtherapeut doet. Vandaar dat we de huidtherapeut in deze blog hebben uitgelicht. Wat doet een huidtherapeut precies?

De Huidtherapeut

Een huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij een 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool. Huidtherapeuten vallen onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Het doel van de Wet BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. In artikel 34 staan de deskundigheidsgebieden en opleidingseisen omschreven. Wie een diploma heeft dat aan de eisen voldoet, heeft recht op het voeren van de beschermde opleidingstitel. Een dergelijke titel geeft aan dat de drager deskundig is op een bepaald terrein van de gezondheidszorg.

Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een paramedisch specialist die gezonde, zieke of beschadigde huid behandelt.Aan de hand van een persoonlijk gesprek (intake), wordt een behandelplan opgesteld, waarbij rekening gehouden wordt met de wensen en verwachting van de patiënt. De huidtherapeut heeft ook een belangrijke signaleringsfunctie bij het herkennen van huidkankerplekjes en kan een patiënt goed adviseren wanneer het aan te raden is om een bepaald plekje aan een (huid) arts te laten zien. Hiernaast zijn huidtherapeuten verplicht nascholingen te volgen om hun kwaliteitsregistratie bij het Kwaliteitsregister paramedici op pijl te houden. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen tijdens en na de behandeling, ter ondersteuning van de behandeling en om herhaling van klachten te voorkomen. Daarbij wordt ook gekeken naar de ondersteuning en adviezen voor na de behandeling. Er wordt over het algemeen veel gewerkt met betaalbare milde productlijnen of producten met een bewezen effectiviteit zoals verschillende vitamines, vocht vasthoudende, ontstekingsremmende of peelende ingrediënten. Bij Estheclinic werken we met het merk “Skintech” Dit is een merk gebaseerd op biomitische peptiden. Dit zijn producten die de huid ondersteunen om zo in combinatie met onze behandelingen tot het mooiste resultaat te komen. Meer weten over hoe je het beste voor je huid kan zorgen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos consult.
Vorig artikel Wat is de beste huidbehandeling in de herfst?