Doorgaan naar inhoud
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling

Cosmelan behandeling

De Cosmelan® behandeling van Mesoestetic is de nummer één behandeling tegen pigmentatie. Het verwijdert van pigmentvlekken bij alle huidtypes (huidtype 1 t/m 6). Geschikt voor pigmentvlekken op zowel lichte huid als donkere huid.

Cosmelan: Tegen diep gelegen pigmentvlekken

Dieper gelegen pigment is vaak lastig te verwijderen. Gelukkig heeft Mesoestetic voor dit probleem de Cosmelan behandeling ontwikkeld. Geschikt voor ieder huidtype. Een effectieve behandeling om pigmentvlekken blijvend te verminderen.

Oppervlakkig gelegen pigment is goed te behandelen met een medische peeling of met de pigmentlaser.

Cosmelan behandeling

De Cosmelan behandeling

 • Afspraak 1
  Intake en vervolgens kom je 7-10 dagen voor de cosmelan behandeling voor een  voorbereidende depigmentatie peeling bij de huidtherapeut.
 • Afspraak 2
  Je huid wordt gereinigd en daarna met ontvettende lotion ontvet om vervolgens Cosmelan 1 masker aan te brengen op de huid. Je gaat met dit masker op je huid naar huis en dit masker blijft 8-12 uur op je huid (aantal uren is afhankelijk van het huidtype).
 • Afspraak 3
  Je komt 7-10 dagen na de voorbereidende peeling voor het cosmelan 1 masker. De huid wordt gereinigd en daarna met ontvettende lotion ontvet om vervolgens Cosmelan 1 masker aan te brengen op de huid. Je gaat met dit masker op uw huid naar huis en dit masker blijft 8-12 uur op je huid (aantal uren is afhankelijk van huidtype).
 • Afspraak 4
  Je komt ongeveer een maand later voor de nacontrole bij de huidtherapeut en zij zal je tevens adviseren om de thuisproducten eventueel aangepast te gebruiken.

Na de behandeling

Tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling kan de huid rood worden en kan er zwelling ontstaan. De huid kan gevoelig worden en er kan jeuk ontstaan.

Andere bijwerkingen kunnen o.a. een licht branderige of trekkerige huid zijn, dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering komt op de 2e of 3e dag bij alle huidtypen voor. Het is raadzaam de Hydra-vital factor K crème te gebruiken en dit om de 2 uur te herhalen op de dagen waarop de schilfering actief is. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren, de beste resultaten worden echter gezien tussen de 2-6 weken.

Waarom Cosmelan?

Onze Cosmelan® behandeling heeft een intensief corrigerend effect heeft op hyperpigmentatie van de huid. Daarnaast reguleert het de overproductie van melanine in de huidcellen, waardoor nieuwe donkere vlekken wordt geremd en gecontroleerd.

De Cosmelan behandelmethode heeft een dubbele werking:

 1. Corrigerend effect: elimineert de hyperpigmentatie;
 2. Regulerend effect: Bestrijdt de overproductie van melanine en voorkomt zo nieuwe vlekken. 

Hyperpygmentatie

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken zoals:

 • Verstoorde hormoonbalans
 • Zonschade
 • Huidveroudering
 • Zwangerschap
 • Pilgebruik
 • Menopauze
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Sproeten

Werkzame stoffen

Amalan vormt de basis van de Cosmelan thuisproducten en het masker. De ingrediënten van Cosmelan zijn van chemische en plantaardige oorsprong.

Amalan remt de productie van het tyrosinase enzym. Dit enzym is verantwoordelijk voor de vorming van pigment. Overige ingrediënten zijn o.a. ascorbinezuur (vitamine C), fytinezuur en retinylpalmitaat (vitamine A soort).

  Tips en adviezen

  • Neem bij twijfel over uw huidreactie altijd contact op met de huidtherapeut.
  • Een rode, gezwollen, branderige huid is een normale huidreactie na Cosmelan, hier hoeft u niet van te schrikken.
  • Tijdens het vervellingsproces is het belangrijk dat u niet aan de velletjes trekt.
  • De behandelde pigmentvlekken kunnen na de behandeling eerst donkerder kleuren, dit is een normale huidreactie.
  • Incorrect gebruik van zonnebrandcrème en de voorgeschreven producten kan reactivering van het pigment veroorzaken.

  Afspraak maken

  Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreek je tijdens een intakegesprek je vragen, wensen en verwachtingen.

  De huidtherapeut bekijkt je huid en stelt een aantal belangrijke vragen over je huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut in samenspraak met de cliënt een persoonlijk behandelplan op en krijg je een bijbehorende prijsindicatie.

  Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

  We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies.

  Neem nu contact op of plan direct een afspraak in!

  Vergoeding door zorgverzekeraar

  De behandeling van pigmentatie in het gelaat kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Estheclinic is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.