Doorgaan naar inhoud
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling

Acne Therapie

Acnétherapie bestaat uit behandelingen die we afstemmen op de kenmerken van acné, de huidconditie en jouw persoonlijke wensen. Het doel van acnétherapie is het onder controle krijgen van acné en de door acné ontstane huidschade zoals vlekjes, roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen.

Kenmerken van acné

Acné komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acné kenmerkt zich door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er huidoneffenheden zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acné-littekens ten gevolge van ontstekingen te zien zijn.
Het hebben van acné brengt vaak gevoelens van onzekerheid met zich mee. Veel mensen proberen jarenlang middeltjes, medicijnen en crèmes uit zonder resultaat. Estheclinic biedt dan uitkomst door middel van acnétherapie.

Acnétherapie

 

Estheclinic beschikt over diverse middelen om acné te verhelpen zoals dieptereinigingen, peelings, micro-needling therapie, therapeutische producten en persoonlijk advies. Hierbij pakken we acné vanuit de oorzaak aan en krijgt uw huid weer een gladder en egaler aanzien.

De behandeling

De acnébehandeling start met oppervlaktereiniging waarbij de huidtherapeut talg, vuil en dode huidcellen verwijdert. Daarna wordt een lotion aangebracht die de huid verweekt, de huiddoorbloeding stimuleert, de poriën opent, reinigt en desinfecteert.De huid is dan klaar voor het aanprikken en uitdrukken van puistjes en mee-eters. Met een dunne naald wordt een opening gemaakt waardoor het opgehoopte talg naar buiten wordt gedrukt. Zo worden zorgvuldig de puistjes en mee-eters verwijderd.

De peeling die volgt desinfecteert, activeert de doorbloeding en het lymfesysteem, trekt onzuiverheden uit de huid en zorgt voor een snelle cel vernieuwing. Na de peeling wordt een lotion aangebracht die de talgproductie vermindert en de huid desinfecteert, kalmeert en geneest. Tot slot brengen we een hydraterende crème aan, die vrij is van olie en olieachtige stoffen en de juiste vochtigheidsgraad aan de huid geeft.

Resultaat

Geleidelijk merk je dat de huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zal afnemen en acné-uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid, verbetering van acné heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acné, de beïnvloedende factoren, zoals hormoonschommelingen, huidreactie op de behandeling, thuisverzorging en levensstijl.

Bij actieve acné kun je het beste elke 2 tot 4 weken een behandeling ondergaan. Zodra de acné niet meer actief is, is het raadzaam om regelmatig, denk aan elke 6 tot 12 weken, een onderhoudsbehandeling te laten doen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van acné in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket.

Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Estheclinic is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreek je tijdens een intakegesprek je vragen, wensen en verwachtingen.De huidtherapeut bekijkt je huid en stelt een aantal belangrijke vragen over je huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut in samenspraak met de client een persoonlijk behandelplan op en krijg je een bijbehorende prijsindicatie. Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling. We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies.