Doorgaan naar inhoud
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling

Peelings

Chemische peelings

Een medische peeling worden ook wel chemische peeling genoemd. Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste dode huidlaagje in een versnelt tempo afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat en collageen gestimuleerd wordt waardoor je huid weer steviger wordt. Een peeling kan een lichte tot zware afschilfering tot stand brengen.

Naarmate we ouder worden neemt onze natuurlijke celdeling af, waardoor onze dode huidcellen langer op de huid blijven liggen. Een medische peeling vermindert rimpels, oneffenheden, zon beschadigingen en acne-littekens.

In tegenstelling tot de oppervlakkige peelings (scrub, lysing) mag een middeldiepe peeling alleen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en dermatologen. Deze specialisten weten precies welke werkzame peeling stoffen veilig zijn voor je huidtype. Welke peeling we gebruiken tijdens de behandeling hangt af van verschillende factoren. Voorafgaand aan de eerste behandeling plannen we altijd een intake gesprek in. Tijdens dit intake gesprek voeren we een uitgebreide huidanalyse uit.  Aan de hand van deze analyse stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op.

Voor de behandeling

Voordat we starten met de behandeling van een medische peeling vindt er altijd een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek nemen we samen alle informatie met je door en bespreken we je persoonlijke wensen en verwachtingen. Na overeenstemming over de aanpak van het behandelplan worden er foto’s gemaakt met als doel het bepalen van het startpunt van de behandeling en het in kaart brengen van de verbeterpunten van de huid.

Indien je op het moment van het starten van de behandeling één van de  volgende huidaandoeningen hebt kunnen wij uit veiligheidsoverwegingen de peeling op dat moment niet uitvoeren.

Het betreft: een Herpes infectie (koortslip), zwangerschap, huidbeschadigingen zoals psoriasis, eczeem, een zonverbrande huid en gebruik van huid verdunnende medicatie zoals bijvoorbeeld Roaccutane. Mocht er sprake zijn van het  bovenstaande dan kunnen wij wel een andere behandeling op maat uitvoeren.

Behandeling:

Peelings worden ingedeeld naar hun dieptewerking in de verschillende huidlagen. Zij worden ingedeeld in oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelings.

Oppervlakkige peelings

Peelings met Alfa hydroxyzuren (o.a. glycolzuur), salicylzuur en jessner’s oplossing zijn oppervlakkig en zijn goed te verdragen. Deze peelings zijn geschikt voor fijne rimpeltjes, lichte pigmentverschillen in de huid en als diepe reiniging van de huid bij acne.

Middeldiepe en diepe peelings

Voor de middeldiepe peeling wordt meestal gebruik gemaakt van trichloorazijnzuur (TCA). De concentratie TCA bepaalt de diepte van de peeling. De concentraties liggen meestal tussen de 20 en 50%. TCA peelings zijn geschikt voor uitgebreidere peelings van bijvoorbeeld zonneschade (actinische keratose) en meer uitgebreide, sterk contrasterende pigmentverschillen in de huid.

Diepe peelings kunnen worden uitgevoerd met fenol.

Kan ik een peeling ondergaan in de zomer?

Tijdens de zomermaanden kun je zeker een chemische peeling ondergaan. Het is daarbij wel belangrijk dat je ons advies opvolgt.

Dagelijks je huid beschermen met een breedspectrum UV en warmte bescherming, dit iedere twee uur herhalen is heel belangrijk. Hierdoor is de kans op complicaties klein.

Daarnaast is het niet aan te raden om uren in de felle zon te bakken, deze regels voor bescherming tegen de zon zijn voor iedereen belangrijk los van het ondergaan van een chemische peeling.

Tijdens de zomer kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Indien je in de zomer doorgaat met de peelings merk je dat de huid egaler bruin wordt; zodra je halverwege de zomer stopt met de medische peelings zie je vaak dat pigmentvlekken terug komen.

In de winter zal het — lastiger worden om de zonbeschadigde huid weer te herstellen dus zijn peelings in de zomer zelfs aan te raden om je huid zo mooi mogelijk te houden.

Na de behandeling

De herstelperiode na een chemische peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling.

Direct na de behandeling: 

Na de behandeling kan de huid er rood uitzien en voelt hij trekkerig, droog aan. Dit is een beetje te vergelijken met een lichte verbranding van de zon.

Eerste week na de behandeling:

Lichte peeling: Bij een lichte peeling zal de huid een week na de behandeling geen tot weinig bijwerkingen meer vertonen.

Middeldiepe peeling: De huid is meestal direct na de peeling rood, dit kan een dag aanhouden. De huid kan enkele dagen na de behandeling gaan schilferen. Dit is een normaal proces en een goed teken. De huid vernieuwt zich. Hierna zal er een nieuwe mooie huid verschijnen. (indien de huid niet gaat schilferen zegt dat niet dat de peeling geen effect heeft gehad). Het droge en trekkerige gevoel begint meestal vanaf de tweede dag na de peeling. Dit kan ongeveer 5 dagen aanhouden.

Diepe peeling: Deze peelings zijn niet voor iedereen geschikt. Het herstel is te vergelijken met die van de middeldiepe peelings.

Thuisadvies

Op de dag van de behandeling liever geen make-up dragen en de huid gedurende 48 make-uploos houden. De huid moet namelijk zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Een voedende hydraterende crème of andere neutrale crème of zalven zonder parfum zoals Vaseline, kan gebruikt worden bij een trekkerige huid.

Probeer blootstelling aan UV licht (zonlicht en zonnebank) te vermijden tijdens de behandeling en tot ten minste 2-4 weken na de laatste peeling.

Smeer je goed in met een hoge factor met fysieke, chemische en anti-oxidatieve blokkers.

Gebruik thuis enkel door de specialisten geadviseerde huidverzorgingsproducten.

Make-up, zwemmen, sauna, sport en exfoliëren van de huid zijn pas  toegestaan wanneer de roodheid en het vervellen van de huid is verdwenen.

Probeer niet aan de velletjes te trekken; hierdoor kunnen namelijk wondjes en pigmentvlekken ontstaan.

Wil je meer te weten komen? Stuur dan een bericht naar ons.