Doorgaan naar inhoud
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling
Reviews ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Voor 23:45u besteld, morgen in huis! | Geen verzendkosten | gratis sample bij iedere bestelling

Cosmelan

Waarom Cosmelan?

De Cosmelan behandeling is één van de beste depigmentatie behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken bij alle huidtypes (huidtype 1 tot en met 6). Zowel geschikt voor pigmentvlekken op de lichte huid als pigmentvlekken op de donkere huid.

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken. De meest voorkomend oorzaken zijn een verstoorde hormoonbalans, zonschade, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik en menopauze.

Oppervlakkig gelegen pigment is goed te behandelen met een medische peeling of met de pigmentlaser. Dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen. Voor dit dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen.

Amalan vormt de basis van de thuisproducten en het masker. De ingrediënten van Cosmelan zijn van chemische en plantaardige oorsprong.

Amalan remt de tyrosinase, dit is een enzym die verantwoordelijk is voor de vorming van pigment. Overige ingrediënten zijn o.a. ascorbinezuur (vitamine C), fytinezuur en retinylpalmitaat (vitamine A soort).

Huidproblemen waarbij Cosmelan kan worden ingezet:

 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Ouderdomsvlekken
 • Sproeten
 • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na ontstekingen)
 • Zonschade
 • Huidverjonging

De behandeling

 • Afspraak 1:
  Intake en vervolgens kom je 7-10 dagen voor de cosmelan behandeling voor een  voorbereidende depigmentatie peeling bij de huidtherapeut.

 

 • Afspraak 2:
  Je huid wordt gereinigd en daarna met ontvettende lotion ontvet om vervolgens Cosmelan 1 masker aan te brengen op de huid. Je gaat met dit masker op je huid naar huis en dit masker blijft 8-12 uur op je huid (aantal uren is afhankelijk van het huidtype).

 

 • Afspraak 3:
  Je komt 7-10 dagen na de voorbereidende peeling voor het cosmelan 1 masker. De huid wordt gereinigd en daarna met ontvettende lotion ontvet om vervolgens Cosmelan 1 masker aan te brengen op de huid. Je gaat met dit masker op uw huid naar huis en dit masker blijft 8-12 uur op je huid (aantal uren is afhankelijk van huidtype).

 

 • Afspraak 4:
  Je komt ongeveer een maand later voor de nacontrole bij de huidtherapeut en zij zal je tevens adviseren om de thuisproducten eventueel aangepast te gebruiken.

Na de behandeling

Tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling kan de huid rood worden en kan er zwelling ontstaan. De huid kan gevoelig worden en er kan jeuk ontstaan.

Andere bijwerkingen kunnen o.a. een licht branderige of trekkerige huid zijn, dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering komt op de 2e of 3e dag bij alle huidtypen voor. Het is raadzaam de Hydra-vital factor K crème te gebruiken en dit om de 2 uur te herhalen op de dagen waarop de schilfering actief is. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren, de beste resultaten worden echter gezien tussen de 2-6 weken.

Tips en adviezen

 • Neem bij twijfel over uw huidreactie altijd contact op met de huidtherapeut.
 • Een rode, gezwollen, branderige huid is een normale huidreactie na Cosmelan, hier hoeft u niet van te schrikken.
 • Tijdens het vervellingsproces is het belangrijk dat u niet aan de velletjes trekt.
 • De behandelde pigmentvlekken kunnen na de behandeling eerst donkerder kleuren, dit is een normale huidreactie.
 • Incorrect gebruik van zonnebrandcrème en de voorgeschreven producten kan reactivering van het pigment veroorzaken.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreek je tijdens een intakegesprek je vragen, wensen en verwachtingen.

De huidtherapeut bekijkt je huid en stelt een aantal belangrijke vragen over je huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut in samenspraak met de client een persoonlijk behandelplan op en krijg je een bijbehorende prijsindicatie.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van pigmentatie in het gelaat kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Estheclinic is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wil je meer te weten komen? Stuur dan een bericht naar ons.